ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ : ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, στη συνεδρίαση της 1ης Οκτώβρη συζήτησε τα τεκταινόμενα στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου και αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα εξής:

Καταγγέλλει κατηγορηματικά:

α) τους υποβιβασμούς ολιγοθέσιων και όχι μόνο σχολείων της Σάμου με το πρόσχημα της εξοικονόμησης εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο της άθλιας πολιτικής των περικοπών και της λογιστικής αντιμετώπισης της παιδείας

β) την πρωτοφανή κίνηση της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας να ζητήσει ονομαστικούς καταλόγους των μαθητών των σχολείων (εκτός από τα συνήθη δυναμολόγια), δηλώνοντας ανερυθρίαστα ότι δηλώνονται «ψευδή» στοιχεία για τον αριθμό των μαθητών!

Αυτό αποτελεί κατάφωρη προσβολή στο πρόσωπο των εκπαιδευτικών και απαξιώνει το έργο τους που ευσυνείδητα, παρά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις του κράτους, συνεχίζουν να επιτελούν!

γ) την κατάσταση που διαμορφώνει για τους μαθητές το «Νέο Σχολείο» με τα εξοντωτικά ωράρια, την παραπομπή βασικών γνωστικών αντικειμένων τις τελευταίες ώρες του ωρολογίου προγράμματος, την ελλιπή μελέτη στα τμήματα του Ολοημέρου (λόγω έλλειψης χρόνου) και την έλλειψη χρηματοδότησης για τη δημιουργία βασικών υλικοτεχνικών υποδομών

δ) την απαράδεκτη ενέργεια της συμβούλου των Νηπιαγωγών της Σάμου και παράλληλα συντονίστρια Σχολική Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου να ζητήσει ονομαστική μετακίνηση συγκεκριμένης συναδέλφου από το νηπιαγωγείο του Ηραίου στο 1ο Σάμου, αφήνοντας μάλιστα την άλλη συνάδελφο με 19 νήπια! Οι σύμβουλοι δεν έχουν καμία αρμοδιότητα στο θέμα των μετακινήσεων, πόσο μάλλον όταν κινούνται ρουσφετολογικά ζητώντας συγκεκριμένα άτομα!

ε) την προσπάθεια του συμβούλου της α΄ περιφέρειας Σάμου και ορισμένων διευθυντών σχολείων να ανοίξουν και πάλι το φάκελο «αυτοαξιολόγηση». Από τη στιγμή που όλοι οι σύλλογοι διδασκόντων στη Σάμο ήδη από την περσινή χρονιά ψήφισαν αρνητικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα (και μάλιστα για τη χρονιά 2010-11), αποτελεί απαράδεκτη πράξη να αψηφούν και να απαξιώνουν τις αποφάσεις των συλλόγων Διδασκόντων, για να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές τους καριέρες… 
Ο κλάδος έχει εκφραστεί ήδη ξεκάθαρα σ΄ αυτό το θέμα (η ΔΟΕ έχει ήδη στείλει το σχετικό έγγραφο), πόσο μάλλον ότι και η Γ.Σ. του Ιουνίου ’10 πήρε ομόφωνα αντίστοιχη απόφαση μη συμμετοχής, καλώντας ταυτόχρονα συμβούλους και διευθυντές να μη συμπράξουν με τις επιταγές του υπουργείου!

στ) το Δ/ντή Εκπ/σης Σάμου και πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ που τοποθετεί δασκάλους στη Δ/νση και στο Γραφείο της Ικαρίας και μάλιστα αναπληρωτές, που διορίζονται για να καλύπτουν κενά σε Δημοτικά σχολεία και όχι να είναι διοικητικοί υπάλληλοι στα γραφεία.

Για όλα αυτά καλούμε τους αρμόδιους να αποκαταστήσουν την τάξη και να λειτουργήσουν με γνώμονα το συμφέρον όλου του κλάδου και στη βάση της ουσίας του κοινωνικού αγαθού που ονομάζεται «παιδεία»!


Το Δ.Σ του Συλλόγου
Κοινοποιήστε αυτό το Άρθρο! :

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το HellasEdu δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα ή greeklish. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.

 
HellasEdu.gr | ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Εκπαιδευτική Επικαιρότητα - Άρθρα - Χρήσιμα Αρχεία
Copyright © 2010 - 2014. HellasEdu.gr - All Rights Reserved
Info@HellasEdu.gr
Όροι Χρήσης
Privacy Policy