ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


  Αφού τσεκουρεύουν συνεχώς το εφάπαξ,δεν θα μπορούν να το πληρώσουν μελλοντικά ... γιατί δεν επέτρεψαν στους παλαιότερους εκπ/κους την πλήρη συνταξιοδότηση τους στα 30 χρόνια με αντίστοιχη ποσοστιαία μείωση του ποσού που έχει παρακρατηθεί τόσα χρόνια από τις αποδοχές τους; Λιγότερο εφάπαξ αλλά, και λιγότερα απαιτούμενα χρόνια. θα «γλύτωναν» οφειλόμενα, θα διορίζονταν οι νεότεροι, θα είχαν καλύτερο έλεγχο των διορισμών, θα έπαιρναν οι εκπ/κοί ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΑ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ -έστω με αβαρία- θα ανάσαιναν τα ασφαλιστικά ταμεία.
   Για όσους δεν κατάλαβαν, είναι σαν να εξαγοράζουμε εμείς οι παλαιότεροι δ/λοι, πλασματικά χρόνια -ας πούμε- με τα παρακρατηθέντα χρήματα του εφάπαξ, που όπως πάει, θα πάρουμε μετά θάνατον ή ποτέ. Αν λοιπόν, ένας εκ/πός έχει δουλέψει κοντά στα 30 χρόνια, ας του «κόψουν» από τα λεφτά που πλήρωνε τόσο καιρό, και ας τον αφήσουν ήσυχο, να φύγει με πλήρη καταληκτική σύνταξη στο τελευταίο Μ.Κ. (1). Μπορούν άνετα να υπολογίσουν την ενδιάμεση διαφορά των κλιμακίων και των ετών τού εκπ/κού. Έτσι, και ο εκπ/κός δεν βγάζει άμεσα ζεστό χρήμα από την τσέπη του για εξαγορά και το κράτος δεν «ψάχνει» στον κορβανά του για να πληρώσει όσα οφείλει. Απλά, τους αφήνουμε με ένα σημαντικό κομμάτι από το χρέος τους σε εμάς ,για να μας αφήσουν να πάμε όπως μας αξίζει στο σπίτι μας... ζωντανοί, υγιείς και σεβάσμιοι στην κοινωνία.
                                                   Μ.Α
                                                 Δάσκαλος
Κοινοποιήστε αυτό το Άρθρο! :

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το HellasEdu δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα ή greeklish. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.

 
HellasEdu.gr | ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Εκπαιδευτική Επικαιρότητα - Άρθρα - Χρήσιμα Αρχεία
Copyright © 2010 - 2014. HellasEdu.gr - All Rights Reserved
Info@HellasEdu.gr
Όροι Χρήσης
Privacy Policy