ΠΕΚΑΠ : ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ19-ΠΕ20


Μετατάξεις εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ19-ΠΕ20

Το τελευταίο διάστημα, εν μέσω κρίσης και φημών ή διαρροών για εργασιακή εφεδρεία ή και απολύσεις εκπαιδευτικών, παρατηρείται μια συνεχής προσπάθεια ανακίνησης του θέματος «μετατάξεις εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ19-ΠΕ20» μέσω μιας σειράς πανομοιότυπων ερωτήσεων από διάφορους βουλευτές προς το Υπουργείο Παιδείας.

 Η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής ενημερώνει ότι δεν υπάρχει από κανέναν επίσημο εκπαιδευτικό φορέα αίτημα για υποχρεωτική μετάταξη εκπαιδευτικών Πληροφορικής. Η υπάρχουσα νομοθεσία επιτρέπει τη μετάταξη εκπαιδευτικών σε άλλους κλάδους υπό όρους και μόνο μετά από σχετική αίτηση του ενδιαφερόμενου, ενώ από φέτος δόθηκε το δικαίωμα της απόκτησης και 2ης ειδικότητας σε όσους εκπαιδευτικούς έχουν σχετικό πτυχίο.

Με την ευκαιρία σας ενημερώνουμε ότι η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π.)  είναι η μοναδική επιστημονική Ένωση που εκπροσωπεί ΟΛΟΥΣ τους καθηγητές Πληροφορικής των κλάδων ΠΕ19 και ΠΕ20 που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Με σκοπό τον Πληροφορικό γραμματισμό των μαθητών και ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους αλλά και τη γενικότερη πορεία της χώρας και με στόχο να διασφαλίσει την ποιότητα της διδασκαλίας του μαθήματος της Πληροφορικής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, έχει ήδη συμπληρώσει 15 ευδόκιμα έτη παρουσίας  και αγωνιστικής δράσης στο χώρο της εκπαίδευσης.

Βασική επιδίωξη της Π.Ε.ΚΑ.Π. είναι η συνεχής επιμόρφωση των καθηγητών ΠΕ19-ΠΕ20 στα θέματα της επιστήμης και της διδακτικής της Πληροφορικής και των Τ.Π.Ε. με σκοπό να μπορούν να ανταποκρίνονται στις ραγδαίες εξελίξεις της επιστήμης της Πληροφορικής, ώστε να διασφαλίζεται η υψηλή ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών προς τους όλους του μαθητές και γενικότερα την εκπαίδευση. Για το σκοπό αυτό η Π.Ε.ΚΑ.Π. συνεργάζεται με τα θεσμοθετημένα όργανα του Υπουργείου Παιδείας, τα Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα και πολλούς άλλους επιστημονικούς φορείς στο χώρο της Πληροφορικής (ΕΠΥ, ΕΤΠΕ κ.ά.), ενώ παράλληλα διοργανώνει το ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής καθώς και πλήθος άλλων ημερίδων, σεμιναρίων και εκδηλώσεων.

Κοινοποιήστε αυτό το Άρθρο! :

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το HellasEdu δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα ή greeklish. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.

 
HellasEdu.gr | ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Εκπαιδευτική Επικαιρότητα - Άρθρα - Χρήσιμα Αρχεία
Copyright © 2010 - 2014. HellasEdu.gr - All Rights Reserved
Info@HellasEdu.gr
Όροι Χρήσης
Privacy Policy